Praksis

Så kan været bare være…

Hei og hopp,

Da var det jammen meg blitt høst her på Vestlandet og regnværet har virkelig tatt igjen for tapt tid her i sommer. Vi på Vestlandet er ikke vant til fint vær over en lengre periode men det stopper oss ikke i å klage når alt går tilbake til normalen… vi glemmer at sommeren har vært fin og kan endelig klage over noe vi alle har til felles. Fordelen med regnværet er jo alt det fine vi kan snakke om og finne på sammen med barna!

 

Vi kan lage sølekaker, filosofere og finne ut av hvor regnet kommer fra, vi kan lage regn-dans og vi kan lage skum. Vi kan finne ut av hvorfor og hvordan regnbuen oppstår.

Regnvær gir oss så mange positive ting å snakke om at vi går aldri tom eller lei! Det viktigste er jo at barna forstår at været er en viktig del av livet vårt og at det spiller inn på flere aspekter som omhandler oss og plassen vi bor på. Været former oss kollektivt, bare tenk på det selv. De fleste steder i Norge omtales ofte ut i fra en vær sammenheng på ett eller annet tidspunkt, og dette sier igjen noe om menneskene som bor der. Hva sier de om dere der du bor?

Uansett ha klimaet sier om plassen du bor, er været deretter og istedenfor å bruke tid på å være inne i ruskevær så kan du lære ungene hvordan vi fungerer selv om vi ikke alltid er fornøyd med været så kan vi likevel lære masse av det og ha menge gode samtaler om det.

En ting kan jeg hvertfall si deg! Vi på Vestlandet er vanntette, så her kan været bare være:)

Ha en fin kveld videre!

-K

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *