Praksis

Hei!

Nå er det lenge siden jeg har skrevet! Men det er jammen meg travelt å starte opp med nytt barnehageår. Det er nye barn som skal tilvennes og avdelingen skal ordnes etter tema.

Dette året skal jeg ha fokus på demokrati og medvirkning (slik som i fjor) og naturvern! I fjor hadde jeg og min gode ped.leder kollega rever og ulver som grupper. Der hvert enkelt barn ble tildelt et unikt dyr som var deres. Vi fikk en trist overraskelse da vi innså at nesten hver ulv var kritisk til sterkt utrydningstruet!

Dette har jeg tatt videre i mitt naturvern. Men nå er det en gruppe med fokus på havet og en med fokus på land. Jeg har gitt hvert barn et dyr som er i ferd med å forsvinne slik at barna kan få en følelse av at deres dyr er viktig!

De har dyret sitt på plassen sin og plakatene er informative, slik at foresatte kan engasjeres sammen med barna.

Vi hadde stor suksess med temaet i fjor og barna var veldig opptatt av ulven eller reven sin! Vi skal trekke frem hvert enkelt dyr i løpet av året og bruke dette som springbrett inn i naturfag, samtale, refleksjon og medvirkning.

Jeg lover at jeg skal skrive mer (detaljert) nå som høsten er i gang! STAY TUNED 😉

Ha en fin kveld videre!

-K💋

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *