Meg

Virre, virre, vapp, femten panodil zapp, jeg slapp!

Hei!

Så i dag skulle jeg egentlig løpt trolljegeren, men fordi jeg er «velsignet» med endometeriose og andenmyose så skulle det ikke bli sånn! I stedet for å bade i møkk og kjenne på følelsen av å være i live (visstnok), har jeg ligget på sofaen siden torsdag ettermiddag med sterke smerter. Jeg har ikke klart å gå oppreist og har poppa piller på en måte som ville gjort Hollywood stolt! Mine smerter er som rier fordi jeg har livmors sammentrekninger, jeg har hørt at det er MYE verre å føde! det er det ikke, fordi når du føder får du ihvertfall noe for arbeidet, jeg ligger med meningsløse smerter uten en gevinst eller en topp å nå.

Varmepute klistret til kroppen og smertestillende er det eneste som gjør det levelig!

Nå var jeg ikke SUPER gira på å løpe rundt i skauen, men jeg hadde jo ikke tenkt til å la mine fobier vinne over meg. I stedet for vant sykdommen min over meg igjen, den lenket meg til sova puten og sørget for at jeg ble der helt til jeg må dytte til sengen for å ikke få liggesår og stiv(ere) rygg. Jeg er vant til dette… jeg har et amputert sosial liv, kan nesten ikke trene og jeg går konstant rundt med dårlig samvittighet fordi jeg burde være mer aktiv med barna hjemme! Mange andre med endometeriose er uføretrygdet, det orker jeg ikke tanken på, jeg ville ALDRI vært alene hjemme med meg selv hver dag!

1 av 10 kvinner har endometeriose, mange går ubehandlet og tror de bare har sterke mens-smerter. Kjenner du noen med følgende symptomer:

 • Smerter før og under menstruasjonen (noen få har smerter gjennom hele syklusen)
 • Smerter ved eggløsning
 • Smerter ved samleie
 • Infertilitet
 • Smerter ved avføring og/eller vannlating
 • Forstoppelse og/eller diarè
 • Tretthet, utmattelse, lavt energinivå
 • Kvalme
 • Kraftig og/eller uregelmessige blødninger
 • Smerter i korsryggen
 • Lav feber

Få dem til en spesialist!

Endometeriose er vev fra livmoren som forplanter seg rundt i buken og gir sterke smerter

Denne sykdommen er som en igle som suger livsgnisten og sjelen din ut, det finnes ingen kur men det finnes behandlinger. Jeg har hatt to kikkhull-operasjoner, den siste uten særlig forbedring. Men jeg gir ikke opp!

Vil du vite mer om endometeriose? se her!

Ha en strålende dag!

-K

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *