Praksis

For kropp og sjel!

Hei,Da var nok en koselig dag på jobb overstått! Nei da bare tulla! Men det har virkelig vært en fantastisk dag på jobb:)Vi har vært på fjelltur i dag og gjett om det var deilig i denne varmen! Vi fått bruke kroppen og konsentrasjonen i utforskning av nærmiljøet med en nydelig (avkjølende) bris som rusket oss i håret!Det var helt magisk å leke i skyggen av de store løvtrærne. Vi tok en liten topptur der vi fikk se byen vår, bydelen og barnehagen.

Gjett om vi fikk mange gode refleksjoner rundt størrelse, orientering og avstand! Det var også morsomt å late som om vi holdt bilene og bussen i hånden.På veien ned fra toppen fikk vi se den ene maurtua etter den andre. De var kjempe store! Et av barna sa at maurene bodde i en liten «hump», snakk om semantisk kunnskap (synomi)! Vi har fått mange gode førstehånds erfaringer i dag, både når det gjelder maurtuen men også på det matematiske og naturvitenskap!Noen av våre refleksjonspørsmål:

  • Hva er vind?
  • Hvorfor blir alt lite når vi sitte på et fjell?
  • Hva er mose og kan vi spise den?
  • Hva er solbrent?
  • Hva spiser maur?

Vi fikk også se en hvitstjerne-blomst, det var veldig spennende. Det var den flotte hvitveisen. Tenk å få et navn på den når du er en liten tass;)Selvfølgelig har vi «beitet»(det er nesten som en golfbane når har vært der) på gjøksyre, vi kan ikke gå forbi uten at lommer og munner er stappet fulle;)

Da vi kom ned til leirplassen vår hadde kråkene hatt fest i sekken til de voksne(makan til frekakhet), barna var i sjokk! Var det en rev? En mus? Hvem kunne rote sånn og åpne poser?? Vi startet full etterforskning og startet med å eliminere mistenkte;)Det har virkelig vært en dag spekket med glede, nysgjerrighet og læring, akkurat som det skal være!Takk for i dag og ha en flott kveld videre!-K

2 thoughts on “For kropp og sjel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *